Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάρτιος, 2020

Δημιουργία λογαριασμού για την ασύγχρονη επικοινωνία

Αγαπητοί γονείς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για τη δημιουργία λογαριασμού στο e-me 4all δε χρειάζεται ο Αριθμός Μητρώου του μαθητή. Επικοινωνήστε μαζί μας στην παρακάτω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για οποιαδήποτε απορία. Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία. e-mail: 1dsarkaloxoriou@gmail.com

Δημιουργία λογαριασμού για την ασύγχρονη επικοινωνία

Αγαπητοί γονείς, Αφού κάνετε λογαριασμό στο e-me, θα πάτε στις επαφές μέσα στο e-me και θα πατήσετε αναζήτηση με το ID δασκάλου (θα τα δείτε παρακάτω) και μετά προσθήκη στις επαφές για να συνδεθείτε στην ψηφιακή τάξη. Ονοματεπώνυμο _ ID Αθανασόπουλος Χαρίλαος_ chathanaso Ευθύμης Κεκλίκογλου_ efkeklik Ιωαννίδου Ωραιοζήλη _ MadameZinou Καρούζος Χρήστος_ chrkarouzos Κατσούλη Μαρία_ katsmaria Κοντάκη Αργυρώ_ argkontaki Κουκουλανάκης Αλέξης_ alkoukoul Κούσλης Χρήστος_ Kouslis Λαμπράκης Ιωάννης_ glambrakis Μπορμπουδάκης Κωνσταντίνος_ kostismp Μπουρλαϊ Μαριάννα_ MarianaB Όλγα Παπαΐωάννου_ olgapapaioa Σταματάκη Άννα-Μαρία_ annamariast Σταυρακάκης Ιωάννης_ gsms1964 Φιοράκη Μαρία_ MariaFiorak i Φωτεινή Μοσχοβάκη_ FOTINIMOS Χαλκιαδάκη Γαρυφαλιά_ lianachal Ψαλλιδάκη Θεοδώρα_ dorapsal Σπανάκη Ειρήνη_ espanaki

Δημιουργία λογαριασμού στην πλατφόρμα_4all.e-me.edu.gr

Αγαπητοί γονείς, Παρακαλείστε να μπείτε στον παρακάτω σύνδεσμο, ώστε να δημιουργήσετε λογαριασμό στο e-me4all. Στην συνέχεια παρακαλείστε να συνεργαστείτε με τους εκάστοτε εκπαιδευτικούς. Σύνδεσμος: https://4all.e-me.edu.gr (επιπλέον εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο με οδηγίες για το πως μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμό)

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές την πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Αγαπητο ί γονείς, Για τη διασύνδεση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ένα ασφαλές δίκτυο και την παροχή ποιοτικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε αυτούς, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων λειτουργεί και εξελίσσει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ( www.sch.gr ).   Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων λαμβάνοντας υπόψη του την ανάγκη για: §   Την προσωποποιημένη πρόσβαση των μαθητών/μαθητριών σε περιβάλλοντα σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης που παρέχονται από το Υπουργείο. Παιδείας & Θρησκευμάτων και από εποπτευόμενους φορείς του. §   Την ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της υποστήριξης των εκπαιδευτικών μεθόδων με σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, διδασκαλίας και συνεργασίας. §   Την εξοικείωση των μαθητών με τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, στο πλαίσιο των γνωστικών αντικειμένων που διδάσκονται στο σχολείο. §   Την πρόσβαση των μαθ

Μένουμε Σπίτι

Εικόνα

Επικαιροποίηση στοιχείων επικοινωνίας των γονέων και κηδεμόνων

Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του 1ου 12/θ Δ.Σ.Αρκαλοχωρίου να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, τα οποία δεν έχουν καταχωριστεί ή έχουν τροποποιηθεί όπως: §   Όνομα Μαθητή §   Τάξη Μαθητή §   Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου §   Ονοματεπώνυμο Γονέα/Κηδεμόνα Η ενέργεια αυτή γίνεται στο πλαίσιο της πρόθεσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την προετοιμασία της πλατφόρμας της τηλεκπαίδευσης των μαθητών/τριών για το διάστημα που αυτό θα κριθεί απαραίτητο. Τα στοιχεία αυτά παρακαλούνται να σταλούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση email: dimarkalira@sch.gr

Οδηγίες για την παραμονή των παιδιών και εφήβων στο σπίτι

§   Αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού οπουδήποτε (π.χ. καφετέριες, κινηματογράφοι). §   Αποφυγή ομαδικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων. §   Αποθάρρυνση συναντήσεων σε σπίτια φίλων, εστιατόρια ή εμπορικά κέντρα. §   Ενθάρρυνση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων εξ αποστάσεως (e-learning). §   Αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. §   Συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα. §   Κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος με χαρτομάντιλο και απόρριψη στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, με το εσωτερικό του αγκώνα. §   Αποφυγή αγγίγματος ματιών, μύτης και στόματος. §   Αποφυγή στενής επαφής (χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά). §   Αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα λοίμωξης. §   Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, παραμονή στο σπίτι και επικοινωνία με ιατρό ή με τον ΕΟΔΥ.                                                                           

Διακοπή της λειτουργίας του 1ου Δ.Σ.Αρκαλοχωρίου

Αγαπητοί γονείς, Με απόφαση του υπουργού Υγείας ανακοινώθηκε το κλείσιμο κάθε δομής όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της χώρας ως μέτρο κατά της διασποράς του κορωνοϊού από αύριο Τετάρτη 11.03.2020 και για τις επόμενες 14 ημέρες.

Αποκριάτικη γιορτή

Εικόνα
Αγαπητοί γονείς, Στις 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη αποκριάτικη γιορτή. Ευχαριστούμε θερμά τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας για τη συμμετοχή τους και την προσφορά τους.

Επίσκεψη στο Παγκρήτιο στάδιο

Εικόνα
Αγαπητοί γονείς, Η Στ΄τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε στις 05.03.2020 το Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου. Τα παιδιά γνώρισαν από κοντά κάποια ολυμπιακά αθλήματα όπως κωπηλασία, ενόργανη γυμναστική και τοξοβολία. Ακόμα γνώρισαν από κοντά την ποδοσφαιρική ομάδα του Εργοτέλη.

Επίσκεψη στο ΚΑΠΗ Αρκαλοχωρίου

Εικόνα
Αγαπητοί γονείς, Στις 27.02.2020 επισκεφτήκαμε το ΚΑΠΗ Αρκαλοχωρίου όπου οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας, μας φιλοξένησαν και μας έδειξαν πως έφτιαχναν τους χαρταετούς τα δικά τους χρόνια. Φτιάξαμε και την κυρά Σαρακοστή και μας μίλησαν για τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Ευχαριστούμε την κα. Μαρία Τσιάγκα, την κα. Αντιγόνη Παπαδάκη ,τον κ. Μανόλη Χρονάκη, τον κ.Κώστα Σταματάκη και τον κ. Μανόλη Μαζιτζή για την φιλοξενία τους.