ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ 1ου Δ.Σ.ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

 "Χορτάρια βγήκασι στη γη
τα δεντρουλάκια ανθίσαν
κι από τσ' αγκάλες του ουρανού
γλυκής βορράς εφύσα"
                                                                                   
Β.Κορνάρος(Ερωτόκριτος)

Τα παιδιά μας με τη βοήθεια των γονιών τους δημιούργησαν τον κήπο του σχολείου μας.Στη συνέχεια τον φύτεψαν με λογής λογής φυτά.Κατόπιν κάθε τάξη υιοθέτησε τον δικό της παρτέρι.Πολλά πολλά μπράβο σε όλους.





Δεν είναι κήπος…

Πολλές φορές στην καθημερινότητά μας χρησιμοποιούμε λανθασμένα το ΔΕΝ για να αναφερθούμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές μας. Δεν ακούει, δεν με προσέχει, δεν έχει όρεξη για διάβασμα, δεν τα παίρνει, δεν, δεν, δεν… Δεν είναι κήπος, λοιπόν, αυτό που σας παρουσιάζω. Ιδού και οι εικόνες για του λόγου το αληθές.
Δεν είναι κήπος θα έλεγα καλύτερα, αλλά μία συνεργατική βιωματική διαδικασία κατά την οποία αναλαμβάνουν δράση όλα τα παιδιά, σπάνε τα όρια της τάξης και χτίζουν νέες κοινωνικές δεξιότητες. Αναλαμβάνουν δράση παιδιά που μέχρι τώρα άνηκαν στο περιθώριο της μαθητικής διαδικασίας και μαθαίνουν από μικρά να συμμετέχουν εθελοντικά και ενεργητικά στα δρώμενα μιας κοινωνίας.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την ανιδιοτελή προσφορά τους στη δημιουργία σχολικού κήπου. Δεσμευόμαστε πως οι κόποι τους δεν θα πάνε χαμένοι. Για μας δεν είναι απλά μία ώρα χαμένου μαθήματος, αλλά μία ώρα εφαρμογής της θεωρητικής γνώσης που επεξεργαζόμαστε στην τάξη.
Επομένως, δεν είναι κήπος, αλλά δημιουργία μίας βιωματικής ομαδικής δράσης, η οποία συγκλίνει στην επεξεργασία και παρουσίαση των νέων αναγκών της σύγχρονης κοινωνίας, δηλαδή στην ενεργό συμμετοχή των παιδιών σε ζητήματα της σχολικής κοινότητας.
Η εκπαιδευτικός του Τμήματος Ένταξης του 1ου Δ.Σ. Αρκαλοχωρίου
Όλγα Παπαϊωάννου








Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΩΡΕΑΝ SELF TEST

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ

Συγκέντρωση τροφίμων για το "Χαμόγελο του Παιδιού"