ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΙΝΑΣ



Η Β΄ Τάξη του Σχολείου μας, πιστή στις αρχές της Aειφορίας και της ερευνητικής διδασκαλίας, διοργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή στο φαράγγι της Σαρακίνας στους Μύθους Ιεράπετρας. Στόχος της μελέτης πεδίου ήταν η παρατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, η καταγραφή των φυτών και η διερεύνηση των ανθρώπινων παρεμβάσεων στο περιβάλλον του φαραγγίου.
Τα παιδιά ανέβηκαν το καταπράσινο μονοπάτι και στη συνέχεια με την βοήθεια εκπαιδευτών κατέβηκαν στην κοίτη του ποταμού. Έγιναν πεζοπόροι και εξερευνητές ανακαλύπτοντας την διαδρομή που έκαναν και οι αρχαίοι Μινωίτες. Στο σημείο αυτό χρειάζεται να ευχαριστήσουμε το ΚΠΕ Ιεράπετρας-Νεάπολης για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Η απλότητα και η αμεσότητα στο λόγο τους δημιούργησε το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Τέλος, χρειάζεται να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική εκδρομή, τόσο για την συνεργασία τους όσο και για την υποστήριξη τους. Επιφυλασσόμαστε στο μέλλον για την διοργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων με στόχο τα παιδιά μας να γίνουν ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.






Ε.Κ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΩΡΕΑΝ SELF TEST

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ

Συγκέντρωση τροφίμων για το "Χαμόγελο του Παιδιού"