Εγκατάσταση ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο σχολείο μας


 Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση και εγκατάσταση νέου σύγχρονου ηλεκτρονικού εξοπλισμού (επιτραπέζιοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και βιντεοπροβολείς) στις αίθουσες του σχολείου μας.

Τμήμα Δ1
Τμήμα Γ1


Τους υπολογιστές θα τους συναντάμε σε όλη την διάρκεια της σχολικής ζωής. Με την εισαγωγή των υπολογιστών στην εκπαιδευτική διαδικασία:
  • οι μαθητές αποκτούν πρόσβαση σε νέες πηγές γνώσης,
  • αναπτύσουν συνεργασία με άλλους μαθητές, με την βοήθεια και την καθοδήγηση του δασκάλου.
  •  Το διαδίκτυο αποτελεί μία τεράστια πηγή πληροφοριών, μια σύγχρονη βιβλιοθήκη  που σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να σου δώσει πολλά αποτελέσματα για οτιδήποτε ψάχνεις να βρεις. Έτσι οι μαθητές πάντα με τη βοήθεια και υπό την πλήρη καθοδήγησή τους από τους εκπαιδευτικούς θα έρχονται καθημερινά σε επαφή με έναν πολύ μεγάλο όγκο πληροφοριών και έτσι θα  αναπτύσσουν και θα διευρύνουν μέρα με τη μέρα τους γνωστικούς τους ορίζοντες και παράλληλα θα μάθουν να χρησιμοποιούν σωστά το διαδίκτυο ως εργαλείο έρευνας και μάθησης .Αν αυτό γινόταν με τον παραδοσιακό τρόπο της ανάγνωσης εγκυκλοπαιδειών, θα χρειαζόταν πολύς χρόνος και ίσως κάτι τέτοιο να ήταν μη επιτεύξιμο. Η συμβολή των εξελιγμένων τεχνολογικά μέσων στην εκπαίδευση  είναι απαραίτητη προκειμένου να απλουστευτούν κάποιες διαδικασίες που με απαρχαιωμένα μέσα θα ήταν δαιδαλώδεις και περίπλοκες.
  • Έχει καταστεί λοιπόν σαφές από τα παραπάνω ότι η τεχνολογία είναι ένα όπλο, ένας πολύτιμος σύμμαχος για τον εκπαιδευτικό ως προς την διδασκαλία του μαθήματος και ότι αν αξιοποιηθούν σωστά τα παρεχόμενα τεχνολογικά μέσα από τον παιδαγωγό τότε η διδασκαλία του μαθήματος θα γίνει μία  πολύ παραγωγική  διαδικασία αφού θα υπάρχει αμεσότητα και κατανόηση της διδακτέας ύλης. Συστατικά που συνθέτουν ένα καλό μάθημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΩΡΕΑΝ SELF TEST

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ

Συγκέντρωση τροφίμων για το "Χαμόγελο του Παιδιού"